Magnetisme
Een ontdekkingsreiziger komt bij een stam ergens in het oerwoud en maakt kennis met de machtigste man van het dorp.
Uiteraard is dat de fysicus, want die kan de krachten van de natuur beheersen.
Zo heeft deze fysicus een toverstaf waarmee hij dingen op afstand kan bewegen.
Het ziet eruit als een staaf die aan één kant rood en aan de andere kant wit van kleur is.
Niet alleen kan hij voorwerpen ermee aantrekken hij kan ze ook wegduwen, en bepaalde poeders leveren de meest wonderlijke patronen als hij er maar naar wijst.
Dit is duidelijk een machtig man.
Hij vertelde de ontdekkingreiziger hoe hij de macht en de kracht van deze toverstaf had ontdekt en onderzocht.
Aanvankelijk dacht hij dat deze toverstaf alleen vierkante objecten aantrok, alle andere objecten reageerden niet. Totdat zijn leerling een voorwerp vond dat niet vierkant was en toch werd aangetrokken.
De ontdekkingsreiziger vroeg hoe de fysicus aan zijn toverstaf was gekomen, en die vertelde hem dat hij het gevonden had op een plaats waar kort daarvoor andere ontdekkingsreizigers waren opgegeten.
(jaren geleden was dat het lot van veel ontdekkingreizigers) samen gingen zij naar die plaats waar nog een aantal voorwerpen lagen die aan de aandacht van de fysicus waren ontsnapt, of die hij niet interessant vond. één van die voorwerpen was een doosje met daarin een wijzer die niet werkte, een ander doosje met een wijzer die wel werkte had de fysicus al meegenomen maar die was na een dag ook opgehouden, als je ermee schudde gebeurde er nog wel iets maar dat deed de fysicus alleen op hoogtijdagen. De ontdekkingsreiziger suggereerde om de toverstaf te gebruiken om te proberen de doosjes weer tot leven te wekken. Het bleek dat het doosje dat eerst waardeloos geleken had het meeste reageerde op de toverstaf. Dit nieuwe doosje droeg geweldig bij tot de macht van de fysicus die nog wat hoger in de rangorde kwam te staan en nu helemaal nooit meer hoefde te jagen en door de stam gevoed werd zodat hij zich net als de priester en de medicijnman helemaal kon wijden aan wetenschappelijk onderzoek.